perjantai 28. lokakuuta 2011

Nyt sitä on reuhkastuttu kaksi viikonloppua metsissä ja vainioilla hirvenpyynnissä. Saalistakin on tullut tosin vain nimeksi, eikä samanlaista ryskettä ole ollut kuin viime syksynä. Silloin tosin oli jo tähän aikaan täysi talvi ja luntakin lähes 10 cm. Nyt homma on vähän tökästellyt hirviä on nähty ja haukku on raikanut jopa läpi yön, mutta eräksi ei Tapio ole omiaan antanut. No joopa joo metsästähän ei mitään oteta väkisin jos ei ole tullakseen niin ei sitten ei.

Kuitenkin kaiketenkin paistitarpeet on jo pakkasessa ja eiköhän tuurikin jossain vaiheessa kääntyne paremmalle puolelle. Taas olisi lauantaina tarkoitus laittautua metsään ja päästää karvaturrit hommiinsa. Toivoa vaan soppii jotta reput olisi iltasella painavammat kuin aamusella, no joo eipä niitä taijeta pitkäturpia ennee repussa kotiin kannella vaan kyllä ne ensin on löyvettävä ja pahalainen vieläpä ammuttava ja siinäkin on se osumisen vaikeus mikä on jo tänä syksynä tullut todistettua. Aikoohan on vielä vuoden loppuun joten eiköhän se siitä eistyne ja luvat tullene käytetyksi suurin piirtein.

Muuten kaikille tiioksi mustikoita kyllä jäi mahottomasti mehtiin ja samoin tattia sekä kaiken muun sorttisia sieniä, suppilovahveroita ei ole kylläkään reitille sattunut vai enkö noita tuntene.

t. arto